25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (2023)

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (1)

Hoe onderzetters te maken - 25 doe-het-zelfonderzetterideeën

Of je er nu naar op zoek bentzelfgemaakte cadeau-ideeënof gewoon een plek om je glas wijn neer te zetten, deze DIY-ideeën voor onderzetters zullen je niet teleurstellen. Ik heb op internet gezocht en enkele van de coolste en leukste doe-het-zelfonderzetters ooit gevonden om je te inspireren om te knutselen!

1. Doe-het-zelf onderzetters van imitatie-agaat

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (2)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Op het eerste gezicht dacht ik echt dat deze doe-het-zelf onderzetters gemaakt waren van echte agaatschijfjes! Blijkt dat ze zijn gemaakt met een beetje klei, acrylverf en een aantal andere materialen die veel minder kosten dan echte agaatschijfjes.

2. Gemarmerde koperen onderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (3)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Deze onderzetters zijn zo cool en kleurrijk!Als je nog nooit eerder met marmeren hebt gewerkt, zul je het fantastisch vinden om deze onderzetters te maken. Ook hiervoor zijn er zoveel verschillende patronen en mogelijkheden.

3. Tie-dye tegelonderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (4)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Marmering is cool, maar tie-dye onderzetters? Dat is nog cooler! Als je eenmaal ziet hoe deze worden gemaakt, zul je ook versteld staan... het is bijna een wetenschappelijk experiment. De kinderen zullen het geweldig vinden om te zien hoe ze gemaakt worden.

4. Mason Jar Deksel Onderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (5)

Deze onderzetters met deksel van een glazen pot hebben een beetje een rustieke uitstraling en ik ben er dol op! Er zijn zoveel verschillende stoffen die je ook aan de binnenkant kunt leggen voor verschillende looks. En zelfs als je geen deksels bij de hand hebt, kan dat altijdkoop deksels van weckpotten op Amazon.Bekijk deze zeker eensDIY Mason Jar-verlichtingte!

Afbeeldingsbron + zelfstudie

5. Agaat onderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (6)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

(Video) Doe Het Zelf, onderzetters maken. DIY Coasters

Ok, in tegenstelling tot de faux agaat onderzetters hierboven, zijn dit de real deal gemaakt met echte agaat plakjes! Ze kosten je wat meer, maar wauw wat zien ze er mooi uit.

6. DIY-foto-onderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (7)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Als je iemand bent die graag foto's van familie en vrienden in huis heeft, of als je op zoek bent naar eenzelfgemaakt cadeau-idee, foto onderzetters zijn perfect.Bekijk dan zeker ons bericht ophoe een foto op een kaars te zettente!

7. Koffiebonenonderzetter van hars

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (8)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Deze handgemaakte hars onderzetters zijn zo leuk enperfect voor koffieliefhebbers! De glitter aan de onderkant is optioneel, maar ik vind het een leuke touch.

8. Onderzetters van geperst blad/bloem

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (9)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Dit moet een van de meest verbazingwekkende ideeën zijn voor handgemaakte onderzetters die ik ooit heb gezien. Ze zijn prachtig! Je kunt er bladeren en bloemen in doen om verschillende seizoenen, speciale momenten of wat dan ook weer te geven. Zo mooi!

9. Ronde macrame-onderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (10)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Voor een klassieke BOHO-look zijn deze macramé onderzetters prachtig. Zij zijneenvoudig, elegant en gewoon leuk om naar te kijken. Bovendien zijn ze niet alleen handig als onderzetters; je kunt ze ook onder potten gebruiken!

10. Verbeterde Dollar Store-onderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (11)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Onderzetters voor dollarwinkels zijn meestal vrij eenvoudig en lelijk, maar ze hebben het voordeel dat ze goedkoop zijn. Dus, met een beetje doe-het-zelf finesse, waarom zou je ze niet opfleuren en er een beetje beter uit laten zien? Er zijn een heleboel verschillende verfopties en patronen die je zou kunnen proberen.

(Video) 25 BEVREDIGENDE DIYS EN AMBACHTEN

11. DIY-tegelonderzetters met servet-decoupage

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (12)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Deze tutorial laat je niet noodzakelijkerwijs zien hoe je onderzetters maakt, maar het laat je zien hoe je een set bestaande tegelonderzetters kunt verbeteren met slechts een pakje servetten! Behoorlijk verbazingwekkend als je het mij vraagt. 😉

12. Geschilderde polymeeronderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (13)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Wie had gedacht dat je zulke mooie handgemaakte onderzetters kon maken met slechts wat polymeerklei en blauwe verf? Deze hebben bijna een soort elegante antieke uitstraling waar ik dol op ben.

13. Terrazzo-onderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (14)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Als je voor een simpele chique look gaat voor je doe-het-zelf onderzetters, dan zullen deze terrazzo onderzetters je precies dat geven. Iets aan hen is gewoon zo mooi en rustgevend om naar te kijken.

14. Onderzetters van gestempelde klei

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (15)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Creatief voelen? Bedenk leuke ideeën om op je eigen DIY onderzetters van klei te stempelen! Er zijn zoveel verschillende ideeën die je hiervoor zou kunnen bedenken en ze zullen zeker een gespreksaanzet zijn op je volgende feest!

15. Galaxy-onderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (16)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Voor alle ruimteliefhebbers die er zijn, deze galaxy-onderzetters zijn absoluut niet van deze wereld! Maar serieus, deze zijn echt mooi en ze zien er geweldig uit met een glas wijn erop.

16. Kaartonderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (17)

(Video) 32 BEST DIY-PROJECTEN ONDER DE $5

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Ben jij een grotereiziger? Houd je favoriete reisbestemmingen en droomvakanties bij met deze doe-het-zelf kaartonderzetters. Deze zijn ook heel netjes omdat ze zijn gemaakt van terracotta potschotels.

17. DIY-palletachtbaan

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (18)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Zijn deze kleine mini-palletonderzetters niet zo schattig? Ze zouden geweldig gaan als eenDIY Vaderdagcadeau!Als je handig bent en je hebt echte levensgrote pallets rondhangen, bekijk dan ons bericht oppallet ambachten!

18. Mug Rug

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (19)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Oh. Mijn. Goh, jongens! Toen ik zag dat je je eigen onderzetters kon maken die op kleine vloerkleden lijken, wist ik dat ik ze op deze lijst moest zetten. Dit is het schattigste ooit!!

19. Scrabble-onderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (20)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Hier is nog een set doe-het-zelfonderzetters die perfect zijn voor degenen onder jullie die grappige, schattige en coole citaten en zinnen kunnen bedenken. Als je Scrabble-vaardigheden hebt, zul je deze onderzetters geweldig vinden.

20. Betonnen onderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (21)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Ik had nooit gedacht dat ik beton zou gebruiken om doe-het-zelf onderzetters te maken, maar ik ben blij dat iemand anders eraan heeft gedacht, want deze zien er geweldig uit! Ze hebben een mooie moderne uitstraling.

21. Onderzetters met natuurlijke takken

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (22)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

(Video) 25 MANIEREN OM PLASTIC ITEMS THUIS TE RECYCLEN

Ik hou van een natuurlijk, warm soort decor, en deze onderzetters van tak passen daar perfect bij. Je moet wat handwerk doen om ze te maken, maar ze zijn zeker de moeite waard!

22. Jean-onderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (23)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

We hebben een paar berichten geschreven overhoe oude jeans te recyclen, maar ik had nooit gedacht dat ik van oude spijkerbroeken onderzetters zou maken! Wat een goed idee!!

23. Versteende regenboogonderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (24)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Oké, alleen al het horen van "Petrified Rainbow" geeft me zin om deze onderzetters te maken. Dat klinkt gewoon zo gaaf. Deze zien er ook heel mystiek uit. Ik wed dat ze een geweldig verjaardagscadeau zouden zijn!

24. Gehaakte onderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (25)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Zelfs als je nog nooit eerder hebt gehaakt, kun je toch deze gehaakte onderzetters maken! De tutorial laat je stap voor stap zien hoe je ze maakt en het eindresultaat is fantastisch.

25. Bladonderzetters

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (26)

Afbeeldingsbron + zelfstudie

Om deze lijst af te sluiten, ga ik je bladeren met een paar onderzetters die op bladeren lijken! Ha! Sorry, dat was een slechte grap, maar deze handgemaakte onderzetters zien er echt mooi uit en zijn perfect voor de herfst.

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (27)

Laatste gedachten

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt gevonden in deze grote lijst met doe-het-zelf onderzetters! Er zijn zoveel andere coole onderzetterideeën die ik wou dat ik ze had kunnen toevoegen, maar 25 leek me al veel.Probeer een paar van je eigen DIY-onderzetterideeën te bedenken en laat me weten wat ze zijn in de reacties hieronder!

Als je geen zin hebt om het werk te doen om je eigen handgemaakte onderzetters te maken, onthoud dan dat je een heleboel cool kunt vindenonderzetters op Amazon. Ik scrolde een beetje door alle zoekresultaten en zag een aantal hele leuke ideeën!Bekijk ze eens!

(Video) 29 Coole Harsambachten Om In Een Minuut Te Maken

Andere berichten die je misschien leuk vindt:

 • 30 wijnkurkambachten en creatieve wijnkurkprojecten
 • 18 geweldige zeeschelpambachten voor kinderen en volwassenen
 • 11 Fantastische DIY Dollar Store-hacks en -ambachten
 • 25 supergemakkelijke doe-het-zelf-cadeaus voor babyshowers
 • 20 doe-het-zelf-recepten voor badbommen, beter dan Lush

25 doe-het-zelfonderzetters die je thuis kunt maken (28)

FAQs

Wat kan je zelf maken en verkopen? ›

Zelfgemaakte spullen verkopen: 15 ideeën
 1. Bruisballen en zeep.
 2. T-shirts en producten met prints.
 3. Sieraden.
 4. Zelf samengestelde cadeauboxen en abonnementsboxen.
 5. Kaarsen.
 6. Zoetigheden (koek, snoep)
 7. Kunst en posters.
 8. Digitale producten.
Apr 27, 2022

Wat kun je zelf maken? ›

Creatieve dingen / doe-dingen
 1. Oude foto's uitzoeken. ...
 2. Meubels/accessoires oppimpen. ...
 3. Maak een eigen spel/ iedere dag een vraag/dilemmaspel. ...
 4. Schrijven. ...
 5. Maak een bucketlist/stel doelen voor jezelf of de 'f*ck it-list'. ...
 6. Leer een andere taal. ...
 7. Maak iets voor een ander. ...
 8. Schrijf film/serie reviews.

Wat is leuk om te knutselen volwassenen? ›

Er zijn in ieder geval ideeën genoeg en in deze blog vertellen wij je wat de 7 leukste dingen zijn om te knutselen als volwassene!
 • Schilderen op servies. ...
 • Knopen maken voor je eigen interieur. ...
 • Een wandhanger knopen. ...
 • Babydeken breien. ...
 • Foto op hout. ...
 • Knutselen met tie dye. ...
 • Borduren.
Feb 1, 2023

Wat kan je maken voor je beste vriendin? ›

Top 11 leuke dingen om te doen met je BFF
 • Start een nieuwe, gezamenlijke hobby.
 • Organiseer een wijnproeverij.
 • Bouw een thuisbioscoop.
 • Test uit hoe goed je elkaar kent.
 • Plan een spa dag in.
 • Een vriendinnen uitje in de natuur.
 • Leg jullie vriendschap (professioneel) vast.
 • Ga samen vintage shoppen.

Wat is het meest verkochte product ter wereld? ›

Wat is het meest verkochte product ter wereld? Bovenaan de lijst van meest verkochte producten ter wereld staat speelgoed. De wereldwijde markt voor speelgoed is in de eerste helft van 2021 explosief gegroeid. De speelgoedmarkt heeft nu een waarde die geschat wordt op USD 110,97 miljard (ongeveer EUR 98 miljard).

Wat te knutselen met ouderen? ›

We leggen je hier 8 creatieve mogelijkheden uit om te met ouderen, denk hierbij aan knutselen, maar ook aan andere activiteiten.
 1. Knutselen. ...
 2. Tekenen. ...
 3. Schilderen op nummer. ...
 4. Koken en bakken. ...
 5. Lezen en schrijven. ...
 6. Luisterboeken. ...
 7. Breien, haken en borduren. ...
 8. Bewegen.
Aug 12, 2021

Wat kun je knutselen voor je lief? ›

Knutselen voor Valentijn
 1. Een hartjes slinger. Super simpel maar, ook super leuk is deze hartjesslinger. ...
 2. Wol hartjes. Nog eentje die je zelfs met jonge kinderen kunt maken is dit lieve wolhartje. ...
 3. Knopen kaart. Wat zegt meer: “ik vind je lief” van een zelfgemaakte kaart. ...
 4. Wattenstaafjes kunst. ...
 5. wc-rol stempelen. ...
 6. Pop-up kaart.

Wat te doen met je vrouw? ›

Activiteiten van paar uurtjes
 • Rondje wandelen en lekker kletsen.
 • Woon een uitzending van een tv-programma bij (Even tot hier, Masked Singer, Jinek, Slimste Mens)
 • Neem een yoga les samen.
 • Warme choco drinken bij een kroegje mét een openhaard.
 • Ga even lekker shoppen in de buurt.
 • Verzamel een groepje vriendinnen om te bowlen.
Nov 3, 2022

Wat moet je doen als je je verveelt met je BFF? ›

's Avonds in het najaar
 • Kijk jullie favoriete tv-series.
 • Houd een spelletjesavond met bordspellen.
 • Doe een proefles van een sport die jullie leuk lijkt.
 • Ga ergens een lekker kop warme chocomelk drinken.
 • Organiseer een pokeravond.
 • Ga naar de bioscoop voor een leuke meidenfilm.
 • Begin een boekenclub of eetclub.
Feb 10, 2023

Waar kan ik mijn zelfgemaakte spullen verkopen? ›

Hobbymatig zelfgemaakte spullen verkopen kan een serieuze (extra) inkomstenbron opleveren. Online zijn er volop verkoopmogelijkheden als Marktplaats.nl, eBay, Etsy, Facebook of Instagram. Ook kun je eenvoudig geld verdienen met producten maken en verkopen in een eigen webshop.

Hoe kan je jezelf het beste verkopen? ›

Jezelf verkopen doe je door voorbeelden te geven van situaties waarin je bepaalde taken uitvoerde. Vertel over de resultaten die je behaalde door jouw kennis, vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten in te zetten. De voorbeelden stem je waar mogelijk af op je toekomstige werkgever en functie-inhoud.

Hoe kan je snel iets verkopen? ›

Marktplaats: 5 tips voor een snelle verkoop
 1. Goede foto's. Alles valt of staat met de juiste foto's. ...
 2. Geef veel én duidelijke informatie. Vaak zie ik advertenties met slechts één zin met informatie over het item. ...
 3. Gebruik synoniemen. ...
 4. Vraagprijs bepalen. ...
 5. Schakel een ander medium in.
Mar 4, 2018

Videos

1. 25 FANTASTISCHE CEMENT- EN KLEIHACKS VOOR JE HUIS
(5 Minuten Knutselen)
2. 5 DIY's met dingen die iedereen in huis heeft | Coole SPULLEN zelf maken | Ideeën tegen verveling
(doe het zelf ideeën - DIY Ideas - Nederlandse taal)
3. 31 GEKKE CEMENTIDEEËN DIE ER ZO COOL UITZIEN
(5 Minuten Knutselen)
4. 35 GOEDKOPE EN GEZELLIGE DOE-HET-ZELF IDEEËN VOOR WOONDECORATIES
(5 Minuten Knutselen)
5. 10 VERBLUFFENDE HOUTPROJECTEN DIE U WILT PROBEREN
(5 Minuten Knutselen)
6. 26 COOLE DOE-HET-ZELF-AMBACHTEN OM IN MINDER DAN 5 MINUTEN TE MAKEN
(5 Minuten Knutselen)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated: 25/09/2023

Views: 6385

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.