Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (2023)

Dit bericht en de foto's erin kunnen Amazon of andere gelieerde links bevatten. Als je via de link iets koopt, ontvang ik mogelijk een kleine commissie zonder extra kosten voor jou.

Verander je favoriete familiefoto's in prachtige doe-het-zelf onderzetters! Dit project is een eenvoudig handgemaakt cadeau-idee dat minder dan $ 5,00 kost om te maken!

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (1) Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (2)

Inhoudsopgave

Ik hou van fotoprojecten. Het maakt me zo blij constant omringd te zijn door de mooie lachende gezichten van mijn familie, zelfs als ze ver weg zijn.

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (3)

Dit is mijn favoriete foto van mijn vader en mij. Ik denk graag dat dit een van mijn eerste herinneringen is, maar echt, ik denk dat ik het me waarschijnlijk gewoon 'herinner' vanwege de foto's. Ik was 3 jaar oud. Mijn zus was net geboren en mijn tante, oom en neven waren uit Michigan op bezoek gekomen. We laadden allemaal in het grote busje van mijn vader en maakten een ritje naar Mount Baker. Mijn moeder bleef achter in het busje met mijn zus en mijn tante, oom, neven en nichten, vader en ik maakten een wandeling naar een uitkijkpost. Mijn vader wees me op de pieken van de "tweelingzussen". Ik draag mijn favoriete Cookie Monster-jack. Het was DE BESTE. Het was donzig blauw en het gezicht van Koekjesmonster zat op de achterkant van de kap. Ik vermoed dat mijn tante waarschijnlijk deze foto van mijn vader en mij heeft gemaakt. Ik herinner me dat ik me geliefd, speciaal en als een "grote meid" voelde dat ik de berg op mocht met mijn oudere neven.

We hebben nogal wat foto's van dat bezoek. Ik hou van die "snapshot-herinneringen" en hoe foto's je helpen gebeurtenissen te herinneren die je mogelijk had kunnen vergeten.

Ik denk vaak aan het verschil tussen fotografie toen en fotografie nu. Toen de foto van mijn vader en mij werd genomen, was het nemen van een foto een financiële beslissing. Hiermee bedoel ik dat je de filmrol moest kopen met een beperkt aantal foto's erop, dus je moest echt nadenken over wat je aan het fotograferen was. Je moest ook betalen voor de ontwikkeling van de film. Camera's waren groter en omvangrijker, dus je nam ze niet overal mee naartoe. De meeste families documenteerden niet de alledaagse momenten, alleen speciale momenten. Terugkijken door foto's van toen ik jong was, is als kijken naar een hoogtepunt uit mijn jeugd.

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (4)

Tegenwoordig hebben de meesten van ons een camera op onze telefoon die bijna altijd binnen handbereik is. We leggen geweldige momenten vast op foto's, maar we leggen ook enkele vrij alledaagse momenten vast. Op het moment dat ik dit bericht schrijf, heb ik 19.144 foto's op mijn telefoon. Het is onmogelijk dat mijn ouders tijdens mijn jeugd 19.000 foto's hebben gemaakt. De kans is ook heel groot dat mijn kinderen die 19.000+ foto's nooit zullen doornemen en bekijken. Ik heb ook maar een klein deel van die foto's uitgeprint.

Ik vraag me vaak af wat deze overvloed aan foto's zal doen voor de herinneringen van onze kinderen. Zal het hen helpen zich meer van hun kindertijd te herinneren of zal de veelheid aan afbeeldingen te overweldigend zijn om door te bladeren om die echt speciale gelegenheden te vinden?

Ik vraag me ook af hoe de wereld van de fotografie eruit zal zien als onze kinderen zelf kinderen hebben? Het is best interessant om over te speculeren.

Voor het project van vandaag heb ik besloten om een ​​paar van mijn favoriete foto's van mijn familie te maken en ze om te zetten in doe-het-zelf onderzetters. Ik vind het een leukere manier om favoriete familiefoto's overal in huis te laten zien.

Dit zouden geweldige handgemaakte geschenken zijn voor familie en vrienden. Je hoeft het ook niet alleen bij foto's te houden! Je kunt dit proces net zo goed gebruiken om je favoriete kunst op de onderzetters over te brengen!

Ik gebruikte hetzelfde basisproces voor dit project als voor mijn post op deGemakkelijkste manier om foto's over te zetten naar hout, die u hier kunt zien.

Ik gebruik afdrukbaar tijdelijk tattoo-papier dat gemakkelijk te gebruiken is en je een vlekkeloos resultaat geeft! Je kunt 8 onderzetters maken per pak tattoovellen (4 per vel). Ik kocht mijn tegel bij de bouwmarkt voor slechts $ 0,29 per stuk! Ik denk dat dit een geweldig budgetvriendelijk handgemaakt cadeau is! Je kunt een set van 4 maken voor ongeveer $ 5,00.

Ben je klaar om te leren hoe je eenvoudige doe-het-zelf onderzetters voor foto's maakt? Lees verder!

Hoe maak je eenvoudige doe-het-zelf onderzetters voor foto's

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (6)

materialen:

Silhouet Tijdelijk Tattoo Papier (bij gebruik van een inktjetprinter) ofOverdrachtsvellen voor silhouetafbeeldingen(bij gebruik van een laserprinter)

-Printer

-Schaar

-Schrapergereedschap of creditcard

-4 inch bij 4 inch tegels

-Mod Podge (ik zou willen voorstellen om deVaatwasmachinebestendige Mod Podge-formulevoor dit project omdat glazen op de onderzetters watervlekken kunnen achterlaten)

- Schuimborstel (vind zehier.)

-Een digitaal bestand van je favoriete foto (ik heb Pic Monkey gebruikt om een ​​collage te maken van 4 afbeeldingen die elk 4 inch bij 4 inch waren.)

- Een natte doek

Gevoeld

Lijmpistoolen lijmpistool lijmsticks

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (7)

Routebeschrijving:

Stap 1:Print je foto's uit volgens de instructies op het tijdelijke tattoo-papier. U zult uw fotopapierinstelling willen gebruiken en de afbeeldingen in omgekeerde richting omdraaien, zodat ze in de juiste richting worden overgedragen.

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (8)

Stap 2:Je tattoo-papier wordt geleverd met twee verschillende soorten vellen: een wit vel waarop je print en vervolgens een groen zelfklevend vel dat je erop legt om er tattoo-papier van te maken.

Wanneer de inkt op de afgedrukte foto's droog is, brengt u het zelfklevende vel aan op de bovenkant van de afgedrukte afbeelding door de groene achterkant aan één kant van de pagina weg te trekken (er is een dunne groene strook die aan één kant kan worden weggetrokken). Lijn het uit met het uiteinde van het bedrukte tattoo-papier en trek vervolgens de rest van de achterkant weg terwijl je het zelfklevende vel gladstrijkt op het papier.

Zorg ervoor dat je langzaam gaat tijdens dit proces, zodat alles mooi op een rij komt te staan. Dit is het moeilijkste deel van dit project (maak je geen zorgen, het is niet erg moeilijk), omdat je de lijmlaag niet kunt optillen en verplaatsen als deze eenmaal is neergelegd.

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (9)

Stap 3:Gebruik maken van eenschrapergereedschap of creditcard wrijf het zelfklevende vel op het fotopapier, verwijder eventuele luchtbellen en zorg ervoor dat het stevig vastzit.

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (10)

Stap 4:Snijd je afbeeldingen zodat ze vierkanten zijn ter grootte van je onderzetters. Veeg je tegels af en zorg ervoor dat ze schoon en droog zijn.

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (11)

Stap 5:Verwijder de doorzichtige plastic laag die uw foto bedekt, zodat de lijm zichtbaar wordt. Leg het tattoo-papier met de foto naar beneden op je tegel. Zorg ervoor dat je het goed hebt uitgelijnd voordat je het tattoo-papier de tegel laat raken. Je kunt het niet meer verplaatsen als het eenmaal is neergelegd. Gebruik jouwschraperhulpmiddel om het tattoo-papier stevig op de tegel te drukken. Deze stap is erg belangrijk en helpt luchtbellen op je onderzetters te voorkomen! (Maak je geen zorgen als je een paar kleine belletjes krijgt. In stap 7 vertel ik je hoe je ze kunt verwijderen.)

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (12)

Stap 6:Leg een natte doek op de papieren achterkant gedurende 10 seconden of totdat u de afbeelding door de achterkant kunt zien.

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (13)

Als je witte vlekken ziet waar het papier nog droog is en je de afbeelding niet door het papier heen kunt zien, bedek het dan opnieuw met de natte doek totdat je de afbeelding kunt zien.

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (14)

Stap 7:Verwijder de papieren achterkant en onthul je prachtige foto die je hebt achtergelaten. Laat de tatoeage 30 minuten drogen. Als je nog luchtbellen ziet, laat ze dan totdat de tatoeage droog is, prik dan met de punt van een speld om de lucht te verwijderen en druk de afbeelding met de luchtbellen voorzichtig op de tegel. Als de manier waarop de afbeelding is overgebracht u niet bevalt, maakt u de tegel nat, schraapt u de tatoeage weg en begint u opnieuw.

Stap 8:Breng met je schuimborstel en de vaatwasmachinebestendige Mod Podge een dunne laag mod podge aan over de bovenkant van je tegelonderzetter. Even laten drogen en dan een tweede laag aanbrengen en ook die laten drogen.

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (15)

Stap 9: Snijd jegevoeldin vierkanten van 4 inch bij 4 inch. Gebruik je hete lijmpistool om de lijm te lijmengevoeldnaar de onderkant van de tegel. De lijm droogt snel, dus ik doe meestal hete lijm op een rand van degevoeld, leg het op de tegel, leg dan lijn voor lijn lijm op de tegel en leg degevoeldnaar beneden op de lijm, werkend van de ene rand van de tegel naar de andere.

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (16)

Altviool! Je hebt prachtige DIY foto onderzetters! Laat je mod podge 30 dagen uitharden voordat je hem nat maakt. Laat je onderzetter 24 uur drogen voordat je er een glas of mok op zet.

Hoe maak je gemakkelijk doe-het-zelf onderzetters voor foto's - Hallo creatieve familie (17)

Vertel me... Voor wie zou je een set DIY fotoonderzetters maken en welke afbeeldingen zou je erop zetten?

Like deze post? We zouden het leuk vinden als je hem vastspeldt voor later!

Gerelateerde berichten:

  • Gratis papa SVG-bestanden, waaronder Bruh voorheen bekend als papa
  • DIY Vaderdag Cricut-ideeën voor gamer-vaders
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated: 15/12/2023

Views: 6387

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.