Hoe plan je een reis naar de Italiaanse kust van Amalfi - beste badplaatsen, luxe tophotels en lekkerste restaurants inbegrepen (2023)

De allure van deAmalfi kusttrekt al eeuwenlang mensen naar de regio die nu Italië is. De dramatische landschappen en het idyllische weer verleidden oude Romeinse edelen om er lang geleden hun villa's te bouwen, en de high-end vastgoedtrend is nooit vervaagd. Tegenwoordig zijn de bergen en kliffen nog steeds bezaaid met adembenemende historische huizen die boven het kristalheldere water uittorenen, waardoor de kustlijn een van de meest gewilde bestemmingen ter wereld is. Het kwetsbare culturele landschap - kerken, tuinen, wijngaarden en steden - is verdeeld in 16 gemeenten en staat op de monumentenlijst.UNESCO werelderfgoed. Positano, Ravello en Amalfi zijn de topbestemmingen van het gebied en trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Hier leest u hoe u een van hen kunt zijn.

Vervoer naar de kust van Amalfi

Hoe plan je een reis naar de Italiaanse kust van Amalfi - beste badplaatsen, luxe tophotels en lekkerste restaurants inbegrepen (1)

Er zijn meerdere manieren om naar (en rond) de kust van Amalfi te komen. Welk vervoermiddel je ook kiest, zorg ervoor dat je het ruim voor je reis boekt.

Met de trein

De steden van Italië zijn verbonden door een uitgebreid netwerk van hogesnelheidstreinen. Ga naar Salerno vanuit Rome (2,5 uur), Napels (een uur) of een andere regio. Van Salerno is er eenlokale treinnaar Vietri sul Mare, de eerste stad aan de kust van Amalfi. De tweede etappe duurt slechts ongeveer 10 minuten.

Per boot

Veerboten varen langs de kust tussen Amalfi en Salerno (30 minuten), Vietri sul Mare (45 minuten) en Sorrento (een uur).Travelmarreist tussen Salerno en Positano en stopt bij alle grote steden. Vanuit Sorrento zijn de opties onder meer deGratis navigatie van de Golf(NLG) enAlilauro Gruson. Alternatief,Hij lachteverzorgt een veerdienst rechtstreeks van Napels naar Positano en Amalfi.

Als je geen zin hebt in veerboten, kun je ook een boot charteren. In de meeste steden kunnen reizigers kiezen uit bedrijven die privéreizen aanbieden. Als je vooruit wilt boeken, probeer het danPositano-botenofLucibel.

Met de auto

Hoe plan je een reis naar de Italiaanse kust van Amalfi - beste badplaatsen, luxe tophotels en lekkerste restaurants inbegrepen (2)

De kust van Amalfi is er een van's werelds beroemdste roadtriproutes, en rijden langs de haarspeldbochten, hoog op de klif, is echt spectaculair. Zowel Salerno als Sorrento hebben alle grote autoverhuurbedrijven, hoewel lokale bedrijven vaak meer waar voor hun geld bieden.Salentorentalis er een die bekend staat als betrouwbaar.

Omdat het verkeer zo druk kan zijn, heeft het bedrijf dat de Italiaanse snelwegen beheert een systeem van wisselende kentekenplaten ingevoerd voor huurauto's die het traject tussen Positano en Vietri sul Mare afleggen. Sinds 2022 zijn huurauto's met oneven kentekenplaten op oneven dagen verbannen uit dat gedeelte, en hetzelfde geldt voor auto's met even kentekenplaten op even dagen. De regel wordt gehandhaafd gedurende een groot deel van het toeristenseizoen, tussen april en september, op enkele uitzonderingen na. Controleer de exacte data voordat u op pad gaat, zodat u geen boete krijgt voor het rijden op de verkeerde dag.

Nog een waarschuwing: als u aan het rijden bent, houd er dan rekening mee dat de weg op sommige delen smal is en vol scherpe haarspeldbochten, waarvan sommige een beetje heen en weer vereisen om zich te verplaatsen. Houd er rekening mee dat reizen over de weg veel langer duurt dan over zee - bijvoorbeeld minstens een uur van Positano naar Amalfi, vergeleken met 25 minuten met de veerboot.

Met de bus

Sita Sud bussenren over de hele lengte van de kust van Amalfi en zorg voor een van de goedkoopste transportmiddelen. Degenen die vanuit Rome of Napels reizen, kunnen kiezen voor een van de voordelige shuttle-deelsystemen, zoalsPositano-shuttle. Hij haalt je rechtstreeks op van het vliegveld in Rome of Napels en brengt je naar je accommodatie in Positano.

Beste kustplaatsen van Amalfi om te bezoeken

Positief

Hoe plan je een reis naar de Italiaanse kust van Amalfi - beste badplaatsen, luxe tophotels en lekkerste restaurants inbegrepen (3)

Als je de kust van Amalfi op Instagram hebt gezien, is de kans groot dat je Positano hebt gezien. Met zijn felgekleurde huizen die over de kliffen rond een baai lopen, en dramatische bergen die oprijzen op de achtergrond, is het dorp een plaatje.

Reizigers zullen winkels vinden die lokaal gemaakte linnen kleding en vintage, op maat gemaakte stijlen verkopen. Positano staat vooral bekend om handgemaakte sandalen - probeer het eensoma, waar de familie Ruocco ze al generaties lang op maat maakt.

Leer in Italië koken zoals de Italianen dat doen.Bacchus gatis een hotel dat kooklessen aanbiedt aan bezoekers. Tijdens deze lessen, die dagelijks worden aangeboden, helpen stagiairs chef-koks bij het bereiden van regionale voorgerechten en voor- en hoofdgerechten.

Voor liefhebbers van geschiedenis:mrt, het Romeins Archeologisch Museum, is een prachtige Romeinse villa onder de klokkentoren van de stad. Het relikwie heeft tien jaar lang opgravingen ondergaan en is pas in 2018 voor het publiek geopend. De restauratiewerkzaamheden gaan door, maar de kleurrijke fresco's zijn klaar voor bewondering en maken Mar op zichzelf al een bezoek waard.

Positano is ook het eindpunt van een van de mooiste wandelroutes van Italië. Het Pad van de Goden, ingesloten in de bergen boven de kust, is een rustige vier uur durende wandeling die hoog boven de zee slingert. Het begint buiten het dorp Bomerano en loopt ten westen van Amalfi, naar Nocelle en vervolgens naar Positano.

Waar te verblijven in Positano

Hoe plan je een reis naar de Italiaanse kust van Amalfi - beste badplaatsen, luxe tophotels en lekkerste restaurants inbegrepen (4)

Boek een kamer in het viersterrenhotelHotel Poseidonom jezelf onder te dompelen in de Boheemse flair van Positano. Dit pand is al sinds de opening in de jaren 50 in familiebezit en is ontspannen en vriendelijk. De kamers in vintage-stijl zijn groot en op één na kijken ze allemaal uit op de stad en de zee vanaf hun eigen balkon. Gelegen boven het centrum van Positano, is het voldoende verwijderd om de toeristische drukte te vermijden, maar toch een korte wandeling naar de actie.

Als u er de voorkeur aan geeft midden in het centrum te blijven, is het charmantHotel Palazzo Muratis gelegen in het voetgangersgebied aan het water. Hoewel het de adembenemende uitzichten van hoger gelegen hotels mist, is de grote privébinnenplaats beplant met palmen en geurige bloeiende wijnstokken een heerlijke plek voor een aperitief bij kaarslicht.

De Sirenusis een andere Positano-instelling, terrasvormig in de kliffen aan de andere kant (en een beetje lager) van de Poseidon. Het is een lust voor het oog, omringd door voortreffelijk tegelwerk, citroenbomen en overvloedige kunst.

Waar te eten en drinken in Positano

Hoe plan je een reis naar de Italiaanse kust van Amalfi - beste badplaatsen, luxe tophotels en lekkerste restaurants inbegrepen (5)

In restaurant met MichelinsterZassin Positano bouwt chef-kok Alois Vanlangenaeker kunstzinnige culinaire creaties, van fruit en groenten die op het terrein worden verbouwd tot lokaal vlees tot elke dag vers gevangen zeevruchten. En hoewel het misschien geen Michelin-ster heeft (de eigenaren vermijden er bewust voor om er een hotspot van te maken om de familiale sfeer te behouden),De drietandbij Hotel Poseidon is ook uitzonderlijk. Je eet lokale gerechten, zoals de sublieme carpaccio van garnalen, van met de hand beschilderd servies in Vietri sul Mare.

Hoe plan je een reis naar de Italiaanse kust van Amalfi - beste badplaatsen, luxe tophotels en lekkerste restaurants inbegrepen (6)

Een andere plek om te proberen isVan Vincent. Sinds 1958 serveert het door een familie gerunde restaurant regionale vis- en pastagerechten, zoals rigatoni alla genovese en kabeljauw gekookt in olie en Amalfi-citroenschil.De drie zussen, een meer betaalbare eetgelegenheid aan het strand, is altijd goed en serveert sinds 1953 traditionele Amalfitano-gerechten.

Amalfi

Hoe plan je een reis naar de Italiaanse kust van Amalfi - beste badplaatsen, luxe tophotels en lekkerste restaurants inbegrepen (7)

Amalfi is de grootste stad aan de gelijknamige kust. Het dient als een belangrijk kruispunt voor bijna alle bussen, boten en veerboten die toeristen tussen de eilanden en steden vervoeren, wat betekent dat de drukte daar overweldigend kan zijn. Velen zouden echter beweren dat de negende-eeuwse Duomo di Amalfi de zwermen toeristen de moeite waard maakt om te trotseren. De kerk wordt gekoesterd vanwege de botsing van verschillende architecturale stijlen en materialen - het is gebaseerd op Arabisch-Normandische, Romaanse, Byzantijnse en Rococo-ontwerpen.

Amalfi wedijverde vroeger met Venetië en Genua als een van de drie maritieme republieken van het Italiaanse schiereiland, en als je langs de winkels kijkt die citroenzeep, limoncello en Amalfi theedoeken verkopen, zie je een aantal fascinerende overblijfselen uit de geschiedenis. DePapiermuseum- gewijd aan de handgemaakte papierindustrie van Amalfi - is er een van. Volg een rondleiding door de nog steeds werkende 13e-eeuwse molen om precies te zien hoe het papier wordt geproduceerd. Voor meer antieke rariteiten,De stal van de hertogverkoopt kunst en kantoorbenodigdheden op het beroemde Amalfi-papier, plus af en toe antiek.

Natuurlijk zijn Amalfi-citroenen overal, maar de beste manier om ze te zien is door deAmalfi Citroen-ervaring. De Aceto-familie teelt al zes generaties lang citroenen op minder dan een mijl van de kust. De boerderij is open voor het publiek voor beperkte rondleidingen door de citroenboomgaarden, picknicks en kooklessen met het gezin. Een bezoek is niet alleen leuk, maar je krijgt ook een idee van de slopende arbeid die gepaard gaat met het telen van citroenen op bergterrassen en het met de hand bewerken van het land.

Waar te verblijven in Amalfi

DeAnantara-klooster van het Amalfi Grand Hotel, een verbouwd 13e-eeuws klooster, hoog op de kliffen als een wit paleis. Het ligt op acht minuten lopen van Amalfi en heeft twee restaurants, een zwembad, een fitnessruimte en een spa. Degenen die naar Amalfi rijden, zullen de valet parking van het hotel op prijs stellen.

Iets verder naar het westen,Hotel Santa Caterinabiedt een uitstekende buffer tegen de hectische zomerdrukte. De accommodatie heeft een strandclub met een zwembad en een zonneterras met uitzicht op de stad. Er zijn maar weinig kamers en suites, de meeste met kleine terrassen en uitzicht op zee, wat deze plek intiemer maakt.

Borgo Santandrea, geopend in 2021, twee mijl ten westen van de stad, is een frisse, moderne kijk op de Amalfi-stijl. Een van de belangrijkste hoogtepunten is de lift die de klif afdaalt naar een privéstrand, compleet met een restaurant.

Wat te eten en drinken in Amalfi

De lokale bevolking van Amalfi heeft gegetenGemma's restaurantsinds 1872. Je zou een hele middag kunnen genieten van het degustatiemenu en genieten van lokale gerechten zoals carpaccio van tonijn en zelfgemaakte pasta.

Voor een meer informele eetervaring kunt u terecht voor pizza of een bord zeevruchten in de huiselijke eetzaal vanMaria's restaurant. De taarten zijn hier eenvoudig en traditioneel, gegarneerd met combinaties zoals buffelmozzarella en ham of worst en broccoli.

Hoe plan je een reis naar de Italiaanse kust van Amalfi - beste badplaatsen, luxe tophotels en lekkerste restaurants inbegrepen (8)

Zorg ervoor dat je ook wat lokaal gebak probeert.Pansa banketbakkerijis een instelling in Amalfi sinds 1830. Probeer decitroen genot: citroenroom in een sponsvorm, besprenkeld met citroensaus.

Ravello

Hoe plan je een reis naar de Italiaanse kust van Amalfi - beste badplaatsen, luxe tophotels en lekkerste restaurants inbegrepen (9)

Als je Ravello bezoekt - de stad hoog in de heuvels boven Amalfi - en geen uur of twee doorbrengt metVilla Cimbrone's tuinen, je mist in wezen het punt. Vanaf het centrale plein van Ravello leiden borden u naar de legendarische tuinen, die deel uitmaken van een paleisachtig 11e-eeuws complex aan de kust. Sommigen, zoals de bereisde overleden Amerikaanse schrijver Gore Vidal, hebben de plek uitgeroepen tot de mooiste die ze ooit hebben bezocht.

Binnen het historische centrum van Ravello is deVilla Rufolo, een prachtig voorbeeld van regionale 13e-eeuwse architectuur met prachtige Italiaanse tuinen met uitzicht op het blauwe water eronder. Tijdens de zomermaanden vinden in de villa en de tuinen spectaculaire openluchtconcerten plaats.

Waar te verblijven in Ravello

De meeste accommodaties in Ravello hebben een prachtig uitzicht op valleien, bergen, oceanen en oude steden. Toch zijn er een paar uitblinkers met vijf sterren. DeCaruso, een Belmond-hotel, heeft 50 kamers en suites, met details zoals gewelfde plafonds en 18e-eeuwse fresco's, en een prachtig terrein met uitzicht op de kust.

Er is ook de overweldigendeHotel Villa Cimbrone, een 12e-eeuws gebouw hoog op de zeekliffen en omgeven door prachtige tuinen.

De over-the-top kamers en suites vanPalazzo Avinozijn voorzien van antieke meubels en tapijten, waardoor het een meer klassieke, vorstelijke uitstraling krijgt. Het clubhuis van het hotel is spectaculair en tegen de kliffen gebouwd, met een restaurant aan het zwembad en een bar.

Wat te eten en drinken in Ravello

Hoe plan je een reis naar de Italiaanse kust van Amalfi - beste badplaatsen, luxe tophotels en lekkerste restaurants inbegrepen (10)

Toeristen uit de hele Amalfikust staan ​​in de rij voor een tafeltje bijDe panfluitin Hotel Villa Cimbrone. Chef-kok Lorenzo Montoro staat aan het roer van dit met een Michelin-ster bekroonde etablissement en put uit het omliggende platteland om zijn menu samen te stellen. Het is duur, maar het voortreffelijke eten en het uitzicht op zee vanaf het tuinterras zijn de kosten waard.

Piazza Vescovado, het plein van Ravello, is een prachtige plek om bij te tanken of te ontspannen in de schaduw van de kathedraal. Bezoekers stromen het plein op voor een drankje, gelato of granita bij een handvol schattige, eenvoudige bars die het plein omringen.

Vietri sul Mare

Hoe plan je een reis naar de Italiaanse kust van Amalfi - beste badplaatsen, luxe tophotels en lekkerste restaurants inbegrepen (11)

Die felgekleurde, handbeschilderde borden en kommen die overal langs de kust worden verkocht? Ze komen waarschijnlijk uit Vietri. Er is zelfs een museum gewijd aan de traditie - het Museo della Ceramica - net buiten de stad.

Als je door de straten loopt, zie je overal tegels: ezelvormige ontwerpen voor elk huisnummer, heiligenportretten geschilderd over stroken tegels op muren en tegels die al eeuwenlang met dezelfde patronen zijn versierd.solimeenis de primaire producent, gehuisvest in een gigantisch pakhuis boven de stad, bekleed met tegels als een gebouw van Gaudi in Barcelona.

Dan is er Mirkò: een voortreffelijke moderne kunstenaar die de Vietri-traditie naar nieuwe hoogten heeft getild. Zijn kunstwerken, die duizenden kunnen kosten, worden over de hele wereld verkocht, maar hij maakt ook kleinere, veel goedkopere tegels voorzijn winkelin zijn geboorteplaats.

Waar te verblijven in Vietri sul Mare

Deluxe kamers en suites in het vijfsterrenhotelHotel Raito Amalfikustopenen naar terrassen met uitzicht op Vietri en de kustlijn. De inrichting is fris, elegant en bevat natuurlijk lokaal gemaakt keramiek. Ontspan bij het zwembad in de zon voordat u gaat opruimen voor een luxe eetervaring op het terras van Il Golfo op het terrein, met uitzicht in overvloed.

Wat te eten en drinken in Vietri sul Mare

Geniet van de essentie van Vietri aan de buitentafel bijRistorante Zuidoost, een relaxte pizzeria waar luchtige Napolitaanse pizza's, zeevruchten en pastagerechten worden geserveerd. Of neem een ​​pauze van het typische pizza-en-pasta-tarief en probeer de mediterrane tapas bijMediterrane wijnmakerij Passariello, een informele wijnbar die ook bekend staat om zijn cocktails.

Wanneer de tijd vraagt ​​om een ​​meer gepolijste omgeving,De prins en de uilis een geweldige optie. Uitblinkers op het menu zijn ricotta en citroenravioli met pompoen en garnalen, spaghetti met pesto en ansjovis en de verse vangst van de dag.

Beste tijd om de kust van Amalfi te bezoeken bij mooi weer

Hoe plan je een reis naar de Italiaanse kust van Amalfi - beste badplaatsen, luxe tophotels en lekkerste restaurants inbegrepen (12)

Het weer aan de kust van Amalfi is het beste in mei, wanneer het warm en toch fris genoeg is om door de duizelingwekkende steden te wandelen. In deze periode zie je ook wilde bloemen langs de weg bloeien. September en juni zijn ook mooi, net als oktober, wanneer de zee nog warm genoeg is om te zwemmen. Juli en augustus zijn over het algemeen erg heet en vochtig, wat nog ongemakkelijker wordt door de massa's toeristen die de steden binnendringen.

Goedkoopste tijd om de kust van Amalfi te bezoeken

De kust van Amalfi is niet zozeer een bestemming voor de wintermaanden, aangezien de meeste activiteiten rond het water draaien. Buiten het drukke seizoen, van april tot oktober, kan het moeilijk zijn om accommodatie te vinden en zijn veel winkels en restaurants gesloten. Dus, in plaats van te gaan voor een winterkoopje, probeer april, begin mei of eind september tot oktober. Prijzen hebben de neiging om te stijgen van juni tot half september.

Beste tijd om de drukte te vermijden

De winter is de minst drukke tijd, maar misschien ook wel het minst aantrekkelijk voor diegenen die het beste van de Amalfikust willen ervaren. Ga in plaats daarvan doordeweeks tijdens de goedkopere maanden - mei, april en september - en je zult het rustig vinden, vooral 's avonds wanneer de dagjesmensen naar huis zijn gegaan, maar ook nog steeds geschikt voor toeristen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated: 19/01/2024

Views: 5233

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.