Hoe reist u langs de kust van Amalfi met alleen het openbaar vervoer (2023)

In Lonely Plan-It laten we je stap voor stap zien hoe we enkele van de meest gecompliceerde reisavonturen in elkaar zetten. Hier legt Eva Sandoval uit hoe ze een reis rond de kust van Amalfi plande met alleen het openbaar vervoer.

Wijndonkere zeeën, citroenboomgaarden en stapels pastelkleurige huizen die gevaarlijk hoog op een steile kustlijn liggen. Het is geen droom: je bent bezigItalië'SAmalfi kust.

Nu is uw enige zorg het bereiken van de meest verbluffende bestemmingen. Misschien hou je van autorijden in het buitenland; misschien jij, zoals Jennifer Coolidge inDe Witte Lotus, een Italiaanse droom koesteren om rond te suizen op een Vespa, met je Peppa Pig-roze sjaal wapperend in de wind.

Ontdek de meest verrassende avonturen van de planeet met onzewekelijkse nieuwsbriefbezorgd in je inbox.

Laten we een realiteitscheck doen. De kust van Amalfi is notoir moeilijk te navigeren vanwege de wegen op kliffen, haarspeldbochten en gevaarlijke drop-offs in de richting van de opkomende zee. Rijden door deze immens populaire regio kan betekenen dat je te maken krijgt met krankzinnig verkeer, en parkeren is schrikbarend duur - als je het al kunt vinden. Een scooter is handig, maar alleen als je al een ervaren bestuurder bent.

Dit is het goede nieuws: er is een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer in de regio dat u bijna overal brengt waar u heen wilt, mits u zorgvuldig plant. Zoals in heel Italië kunnen de opties voor openbaar vervoer onregelmatig zijn, maar geloof me: ze zijn nog steeds beter dan in het hoogseizoen over de anarchistische, vlijmscherpe rijksweg SS163 te rijden.

Losstaand vanSorrentoEnVietri sul Mare, wordt deze bergachtige kust niet bereikt door het Italiaanse treinsysteem. Maar er zijn frequente bussen en een uitstekende vloot van snelle veerboten tussen steden, maar ook vanNapels.

(Video) How to Get to Positano & Amalfi Coast | Pros & Cons of Trains, Ferries, & Busses

Lees verder om te leren hoe je in vijf stappen langs de beste plekken van de kust van Amalfi navigeert, met slechts een kaartje en een glimlach. Vloeiende roze sjaal optioneel.

Hoe reist u langs de kust van Amalfi met alleen het openbaar vervoer (1)

Stap 1: Maak een waterdicht reisschema... maar wees realistisch

Vind de juiste hoeveelheid activiteiten die u in uw tijd kunt passen

Zoveel te zien, zo weinig tijd: geloof me, ik leef mee. Maar als u afhankelijk bent van het openbaar vervoer, is het het verstandigst om uw route te beperken tot slechts een paar plaatsen en de neiging te weerstaan ​​om twee of meer te programmerenervaringenop dezelfde dag. Dit zijn de grootste hits van de regio, grofweg in volgorde van openbaar vervoervriendelijkheid.

De superster kustdorpen

De steden tussen Amalfi enSalernozijn gemakkelijk te bereiken met de veerboot of de SITA-bus 5570 (onvoorziene problemen voorbehouden). Merk op dat de laatste veerboot vanPositiefvertrekt in het hoogseizoen in de late namiddag, met afnemende service in het laagseizoen. U kunt het beste plannen om met de SITA-bus te vertrekken.

Ravello

heuveltopRavellois landinwaarts, een korte busrit van Amalfi (SITA 5110). Je moet overstappen als je ergens anders gevestigd bent.

Het pad van de goden

Vang bus 5080 van Amalfi naar Agerola (Bomerano), het startpunt van deze iconische klifwandeling. De wandeling eindigt in het gehucht Nocelle, waar je jezelf kunt belonen met een slushie van een citroenkraam, vervolgens de (1700!) Trappen aflopen naar Positano en een bus of veerboot terug naar je basis nemen.

(Video) The BEST Way To Travel The Amalfi Coast - Amalfi Coast, Italy Travel Guide and Tips 2022

Kuststranden en natuurlijke wonderen

De 5570 SITA-bus brengt u naar deFjord van Furoreen de stranden van Conca dei Marini, evenals deSmaragdgroene grot, een natuurlijke grot met fosforescerend groen water. Ik raad aan om er maar één te kiezen – hoewel ze maar een paar kilometer van elkaar verwijderd zijn, kan het lastig zijn om busschema's op elkaar af te stemmen. Mijn keuze? Als je het niet erg vindt om veel trappen te lopen, doe dan de Fiordo di Furore. De iconische boogbrug van dit afgelegen kiezelstrand zorgt voor een onvergetelijke achtergrond en de sfeer is pure vreugde.

Hoe reist u langs de kust van Amalfi met alleen het openbaar vervoer (2)

Het schiereiland van Sorrento

De grotere steden aan de westkust van het schiereiland - Sorrento, Vico Equense en Castellammare - zijn verbonden door de Circumvesuviana-spoorlijn. Je hebt de SITA Nord- of EAV-bussen nodig om dorpen als Nerano, de kern van de Baia di Ieranto en Punta Campanella-wandelingen te bereiken, evenals de halte voor het strand van Marina del Cantone.

Hier wordt het lastig. Nerano's belangrijksteklein pleinis het begin van deBaia di Ierantowandeling - maar het is 35 minuten omhoog naar Termini, waar de Punta Campanella-wandeling begint, en 20 minuten naar beneden lopen naar Marina del Cantone. Net als ik kom je misschien in de verleiding om alle Nerano-ervaringen op één dag te doen, maar ik raad dit ten zeerste af als je waarde hecht aan je gezondheid. Ik zou in plaats daarvan drie afzonderlijke reisroutes aanbevelen.

Reisroute 1: Pak eenbroodje caprese, gemaakt met tomaten en sappigbuffelmozzarella. Neem de bus naar Nerano en wandel vervolgens naar de Baia di Ieranto, een prachtig klifstrand met uitzicht opCapri.

Reisroute 2: Vang de bus naar Nerano en omhoog naar Termini om naar Punta Campanella te wandelen, deSchiereiland van Sorrento's zuidelijkste punt. Terug in Termini, beloon jezelf met een goedkope spaghetti alla Nerano bij Ristorante Eughenes.

Reisroute 3: Ga met de bus naar Nerano en naar Marina del Cantone, waar je de baai deelt met majestueuze zeilboten. Ga lunchen op Mary's Beach of Ostello le Sirene, beroemd om zijn zeemeermin-kitsch. (Of is het kunst?)

(Video) Italy's Amalfi Coast: Everything You Need to Know

Voor meer betrokken ervaringen op het schiereiland van Sorrentine of landinwaarts aan de kust van Amalfi, moet je het aandurven en achter het stuur kruipen.

Stap 2: Ace uw basis

Wees strategisch en houd rekening met uw budget

Welke stad is de beste uitvalsbasis in de regio voor niet-rijders? Amalfi is uw meest strategische keuze omdat het directe verbindingen heeft met alle bezienswaardigheden aan de kust en het schiereiland van Sorrento. Sorrento en Salerno zijn ook geweldig, omdat het grote bus-, trein- en veerbootknooppunten zijn. Overweeg voor iets goedkopere opgravingen Sant'Agnello, een dorp op loopafstand van Sorrento; Atrani, zes minuten lopen van Amalfi; of Maiori, een dorp tussen Amalfi en Vietri sul Mare met een goede veerdienst.

Hoe reist u langs de kust van Amalfi met alleen het openbaar vervoer (3)

Stap 3: Houd rekening met de tijd van het jaar

Elk seizoen komt met een compromis

Het is een sukkelspel: als je de kust van Amalfi bezoekt tijdens het hoogseizoen (Pasen tot augustus), vecht je (ja, letterlijk) voor ruimte in de bussen, maar als je buiten of tussen het seizoen komt, zal het openbaar vervoer - vooral veerboten - drastisch worden verminderd. Het maakt niet uit wanneer je gaat, bestudeer de transittijden om ongewenste verrassingen te voorkomen.

Laat tijdens het hoogseizoen voldoende tijd in uw reisschema om ervoor te zorgen dat bussen achterlopen op schema vanwege krankzinnig zomerverkeer, of de kans dat de bus waarop u onder de hete zon hebt gewacht vol is en gewoon voorbij suist terwijl u hulpeloos aangaapt. Zorg altijd voor water en een opgeladen telefoon, zodat je bussen kunt volgen en - als al het andere niet lukt - een taxi kunt bellen.

(Video) 12 Essential ITALY TRAVEL Tips | WATCH BEFORE YOU GO! 4K Travel Guide

Stap 4: Word er technisch mee

Apps zijn de vriend van de gebruiker van het openbaar vervoer

Maak het u een stuk gemakkelijker door het gratis te downloadenUnico Campanië plat, waarmee je realtime bus- en treingegevens krijgt en (als je een Europese creditcard hebt) kaartjes kunt kopen. Sites zoalsferryhopper.itoftraghettilines.iten hun bijbehorende apps geven u ook een overzicht van veerboottijden en tickets. Als je geen kaartjes online of via je telefoon kunt kopen, moet je ouderwets gaan en buskaartjes kopen bij de kiosken en tabakswinkels - zoek naar het gigantische T-bord. U kunt kaartjes voor de veerboot kopen in de haven.

Hoe reist u langs de kust van Amalfi met alleen het openbaar vervoer (4)

Stap 5: Kies je paard

Blijf aan land – of ga de zee op

Bus of veerboot? De SITA-bus rijdt 's avonds laat en brengt u naar bergdorpjes en de natuurlijke wonderen van de kust. Het nemen van de SITA is een onvergetelijke ervaring: je proeft doodsangst en extase terwijl de bus langs auto's en rijdende scooters wurmt terwijl chauffeurs woedend toeteren, of als waarschuwing voor andere voertuigen.

Als u alleen langs de kust reist, neem dan de veerboot, omdat deze minder druk is en vaak sneller is, zelfs in het hoogseizoen. En denk maar aan het uitzicht vanaf de zee terwijl die magische kustlijn in beeld komt.

Als ik het allemaal nog eens zou kunnen doen:

Ik zou het besturen van een Vespa onder de knie krijgen. Grapje! (Of ben ik?)

(Video) Amalfi & Atrani, Italy Walking Tour - 4K 60fps with Captions *NEW*

Mijn beste advies – afgezien van niet naar deze regio reizen in het hoogseizoen – is om niet te veel ervaringen op één dag in te pakken, zoals ik deed in Nerano. Doe het rustig aan: kies een plekje, drink een spritz en geniet van de roze zon die in de Golf van Napels zakt. Is dat tenslotte niet waarom je bent gekomen?

FAQs

Hoe reist u langs de kust van Amalfi met alleen het openbaar vervoer? ›

Bij de Amalfikust

Amalfikust
De Amalfikust of Amalfitaanse kust (Italiaans: Costiera amalfitana) is een deel van de kust van de Italiaanse regio Campania, gelegen aan de zuidkant van het schiereiland van Sorrento. Het gebied loopt van Positano in het westen tot aan Vietri sul Mare in het oosten.
https://nl.wikipedia.org › wiki › Amalfikust
is dat niet anders. Je vindt bij de Amalfikust 2 soorten openbaar vervoer, namelijk de bus en de boot. Er rijdt geen trein naar de Amalfikust. Er is wel een trein die Napels met Salerno en Sorrento
Sorrento
Sorrento is een stad in de Italiaanse regio Campania, onderdeel van de metropolitane stad Napels. De plaats is gelegen op het schiereiland Sorrentina aan de Golf van Napels. Ooit was de republiek Amalfi een concurrent van machtige steden als Genua en Pisa.
https://nl.wikipedia.org › wiki › Sorrento_(Italië)
verbindt, de twee iets grotere steden vlakbij de Amalfikust.

Hoe verplaatsen Amalfikust? ›

Om de Amalfikust te bereiken, kun je ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Met de Circumvesuviana reis je vanaf het treinstation van Napels in ongeveer een uur en tien minuten naar Sorrento. Vanaf Sorrento zijn er vervolgens verschillende mogelijkheden om naar de Amalfikust zelf te reizen.

Hoe loopt de Amalfikust? ›

De Amalfikust of Amalfitaanse kust (Italiaans: Costiera amalfitana) is een deel van de kust van de Italiaanse regio Campania, gelegen aan de zuidkant van het schiereiland van Sorrento. Het gebied loopt van Positano in het westen tot aan Vietri sul Mare in het oosten.

Hoe Amalfikust bezoeken? ›

De beste manier om de Amalfikust te bezoeken is met een huurauto. Die kun je oppikken op het vliegveld van Napels, en je bent vervolgens over de A3 na ruim een uur in Positano (het eerste dorpje van de Amalfikust). Met een huurauto ben je bovendien vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Hoe werkt het openbaar vervoer in Napels? ›

Openbaar vervoer tickets Napels

Er zijn meerdere openbaar vervoersaanbieders zoals ANM en EAV. Je kunt steeds losse tickets kopen (per rit of per 90 minuten), maar wij raden aan om een geïntegreerd ticket (ticket integrato) te kopen bijvoorbeeld per dag of als je meerdere dagen in de stad bent, voor 7 dagen.

Is taxi duur in Napels? ›

Een taxirit naar het centrum van Napels zal ergens tussen de vijftien en dertig minuten duren. Afhankelijk van je bestemming in Napels ben je ergens tussen de achttien en dertig euro kwijt.

Hoeveel tijd bij Amalfikust? ›

De Amalfikust is in principe maar vijftig kilometer lang, dus je zou het in één dag kunnen rijden. Echter, de kust heeft zoveel mooie plekjes te bieden en je kunt er eindeloos ontspannen, dus ik raad zeker aan hier een aantal dagen of misschien wel een week of twee voor uit te trekken.

Wat is mooier Positano of Amalfi? ›

Positano is een van de mooiste en populairste plekken aan de Amalfikust en eentje die je zeker bezocht moet hebben! Zoals je wellicht al hebt gelezen hebben wij vanuit Amalfi de ferry gepakt naar Positano aangezien het niet heel makkelijk is om te parkeren in deze drukke plek.

Hoeveel dagen Amalfi? ›

HOEVEEL TIJD HEB JE NODIG OM DE AMALFIKUST VAN ITALIË TE BEZOEKEN? Ik raad aan om minimaal vijf dagen uit te trekken om ten vollte te kunnen genieten van deze prachtige regio. Zo kan je alle steden bezoeken en heb je genoeg tijd om te winkelen en te relaxen op de vele stranden.

Hoe kom je van Napels naar Sorrento? ›

De snelste manier om van Napels naar Sorrento te reizen is met de ferry, met een gemiddelde reistijd van 45 min. Andere reisopties voor een reis van Napels naar Sorrento duren gewoonlijk langer: Ter vergelijking, reizen met de bus kost je gemiddeld 1 u 35 min.

Hoe geraak je van Napels naar Sorrento? ›

Vanaf het treinstation van Napels kan je met de Circumvesuviana naar Sorrento reizen. De reistijd bedraagt ongeveer 1u 10 min. Je kan ook van Napels met de ferry naar Sorrento of Amalfi reizen. Je kan je ticket voor de ferry hier boeken € 29.

Hoe druk is de Amalfikust? ›

Houd er wel rekening mee dat de Amalfikust in de zomermaanden behoorlijk druk én duur kan zijn. Dit geldt vooral voor de maanden juli en augustus, als de Italianen zelf ook vakantie hebben.

Is Amalfi veilig? ›

Vanaf maandag 5 juli 2021 is het negatief reisadvies voor de Amalfikust opgeheven. Er geldt nu code groen voor de Amalfikust. Vakanties naar de Amalfikust zijn toegestaan en de hele kustregio wordt als veilig bestempeld.

Is Amalfi duur? ›

3) De Kust van Amalfi is Koren Delig

Het spreekt voor zich dat verse vis overal ter wereld duur is, dus verwacht niet dat het overal goedkoop zal zijn. Feit is dat aan de kust van Amalfi alles vaak te duur is, omdat het de frigging kust van Amalfi is.

Welke dorpjes Amalfikust? ›

Officieel vormen 13 dorpjes samen de Amalfikust, namelijk Positano, Praiano, Furore, Conca dei Marini, Amalfi, Atrani, Ravello, Scala, Minori, Maiori, Tramonti, Cetara en Vietri sul Mare, maar in de praktijk beschouwt men de hele kustlijn tussen Sorrento en Salerno als de Amalfikust.

Hoeveel dagen voor Amalfikust? ›

HOEVEEL TIJD HEB JE NODIG OM DE AMALFIKUST VAN ITALIË TE BEZOEKEN? Ik raad aan om minimaal vijf dagen uit te trekken om ten vollte te kunnen genieten van deze prachtige regio.

Hoe kom je van Napels naar Positano? ›

Er zijn 4 manieren om de afstand van 30 km van Napels naar Positano af te leggen: een veerboot van 1 uur en 15 minuten, een trein van 1 uur en 50 minuten, een minibus van 1,5 uur en een privétransfer van 1,5 uur. De tarieven variëren van €5,60 ($6) tot €100 ($105).

Hoeveel dagen heb je nodig om Napels te bezoeken? ›

Napels is een grote stad waar een hoop te doen is. Maar met een dag of twee krijg je een goed idee van de stad, en kun je de belangrijkste dingen zien. Als je wat meer van de omgeving wilt zien, zou ik je een week aanraden.

Videos

1. RV Europe for a Year: Our Real Cost Per Country
(André and Lisa)
2. Incredibly Beautiful Tour of Positano, Italy - 4K60fps with Captions
(Prowalk Tours)
3. Een jaar leven in Antalya, Turkije. Hoe worden we beïnvloed door de Turkse lira-crisis en inflatie?
(Olga Pro. Going places)
4. Sorrento, Italy Walking Tour - 4K60fps with Captions *NEW*
(Prowalk Tours)
5. Zo snel mogelijk langs alle Amsterdamse metrostations | CHALLENGE
(Juliën)
6. Chicago's Lost 'L' Train to Milwaukee Wisconsin
(IT'S HISTORY)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated: 12/10/2023

Views: 5235

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.